Authentic Movement Belgium

Welkom op de site van DanceTherapy.be!

Blog

Mei 2018: de datum voor m’n workshop ‘Nederlands onder de zon’ staat vast!  Een bewegingsworkshop voor anderstaligen die al bewegend meer taalvaardigheid verwerven. Ook Nederlandstaligen uit Halle en omgeving zijn welkom : een prachtig initiatief van de Archeduc!!

Doe mee aan de Body, mind, soul workshop op 26 juli 2018. Deelnemen is gratis, inschrijven via Archeduc :  https://www.archeduc.be/nederlands-onder-de-zon-body-mind-soul

https://www.halle.be/nieuws-en-actualiteit/evenementen/workshop-body-mind-soul

April : studiedag van A tot Z

Februari 2018:  m’n praktijk is mee geselecteerd voor de workshops Taaltoegankelijkheid-Taalbarrières doorbreken. Nu volg ik samen met een groep enthousiastelingen een aantal lesdagen, we verdiepen ons in het toegankelijk maken van ons workshop aanbod voor anderstaligen. Ik kies ervoor om een avond bewegen vanuit mind, body, soul aan te bieden. In het Nederlands voor anderstaligen.  Heel enthousiast om ook deze mensen te bereiken ! De lessen worden gegeven door  Peter Shoenaerts, een Belgisch acteur en taalexpert.

Januari 2018 Weerom een fantastische ervaring : workshop relaxatie  vanuit het danstherapeutisch erfgoed vorige weken in Liedekerke. De eerste groep voor 15 deelnemers, de tweede groep vier deelnemers.

Januari 2018 Archeduc, vormingplus centrum uit Opwijk,  investeert in de taaltoegankelijkheid van de workshop en lanceert oproep aan haar docenten om in dit avontuur in te stappen. 3 voorbereidende sessies en een try-out met anderstalige deelnemers en Nederlandstaligen. Respect voor dit initiatief. Ik heb me kandidaat gesteld!

december 2017  Voorlezers gezocht voor Boekenbende Wemmel. Lees verder om uit te vinden wat dit met dans en beweging te maken heeft.  Wemmel zoekt nog , geengageerde mensen die gaan voorlezen bij anderstalige kinderen in Wemmel.  Lees er hier meer over.

Ik ga alvast het traject aan samen met een vijfjarig meisje en haar mama!  Het voorleeskindje is super beweeglijk en kan nauwelijks stil zitten tijdens het voorlezen.  Helemaal ok!  we lezen een zin, en beelden de zin uit in beweging. L. is fier en lacht breeduit.  We lezen een zin, we dansen een zin. L. wordt de heks, roert in de pot…. al spelenderwijs of eerder al dansenderwijs krijgt L.  vat op nieuwe woorden, Gootsteenputje ???? daar waar de heks in kruipt, De schoen heeft geen hak – ipv hakken. We dansen het allemaal. L. is heel expressief na lezen, dansen en draaien, is ze blij én rustig én zit daarna vijf minuten geconcentreerd te tekenen.

Volgende sessie tijdens een wandeling loopt L. naar de stoeprand en roept ‘heks waar ben je’ in een afvoerputje en zegt me jouw schoen heeft een hak en de andere schoen heeft ook een hak. De ‘les’ werd spontaan opgezegd.

 

Heerlijk is dat : lezen en bewegen !

Juli 2017

Vijf maanden geleden contacteerde Mies, de coördinatrice van de bibliotheek in Liedekerke mij. Ze sprak over de Simplify Life dag in Ternat, dat ze het programma  mooi vond.  Ik  onderbrak haar en zei ja mooi maar die dag is al voorbij hoor en inderdaad de workshop relaxatie was een succes, zal ik je gegevens nemen. Oh wat was ik op dat moment te voortvarend. Mies wist wel degelijk dat de workshop voorbij was .. euh wat wou ze dan. Of ik geinteresseerd was om een workshop in de bibliotheek te komen geven.Zelf ben ik een enorme boekenwurm en heb ik enorm respect voor het hele literatuurlandschap en de bedrijvigheid errond. Schrijven in opperste concentratie, de wereld rondom je heen vergeten… Er volgde een fijne, hartelijke email correspondentie, hoe we beide de workshop wilden vorm geven, de ruimte….  Het promotiemateriaal vandaag toegekregen  wel nog lang wachten  2018 ! maar reserveren kan al !! Zie deze link.

 

 FEBRUARI 2017

Simplify Life : tijdens deze dag kunnen jullie gratis deelnemen aan m’n  workshop Relaxatie voor een goede nachtrust.

Je hebt er niets voor nodig, nieuwsgierigheid naar jezelf en je gezondheid, eenvoudiger kan het niet !  op 12/02/2017 in GC De Ploter in Ternat 14.00 – 15.30 u in de balletzaal.

Op  het programma ook  andere workshops die allen in het teken van een bewust leven staan.

Zeker te doen!

 Juli 2016

We zijn vandaag op de warmste avond van de zomer, tot hiertoe!  Toch al aankondigen dat er een reeks ‘Goed in je vel’ in de maak is voor het Lokaal Dienstencentrum De Spil in Wolvertem. We gaan weer voor een goede mix van deelnemers, zowel bewoners van het centrum als deelnemers van ‘buitenaf’.  Onstpanning, ademhaling, gemakkelijk bewegen, leuke, afwisselende bewegingsoefeningen allemaal met als doel om je goed in je vel te voelen.  Meer info en voorreserveringen bij Cara Vissers  02 892 21 80. Hou de website in het oog voor de concrete data. Tot dan

2015

Op vrijdagvoormiddag 9 oktober 2015 nam ik deel aan het initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid  – Call to action , “Samen Veerkrachtig = mental health in all policies”. Uitgenodigd waren beleidsmakers en beslissingsmakers uit alle domeinen, politiek, onderwijs, gezondheidszorg,…. 

 

Heel boeiend vond ik o.a.de toespraak van prof. dr. em. Stijn Jannes, voorzitter van de VVGG.  Hij startte met een grappige toets, wat hij zou vertellen zou niet altijd overeenstemmen met de tekst op de powerpointpresentatie op het grote scherm. Hij appeleerde ons zo onmiddellijk op onze aandacht en nieuwsgierigheid. Mooi gedaan en een super boeiende lezing, heel doorleefd en met veel bezieling gebracht. Professor Jannes vroeg ook aandacht voor de verruiming van het behandelingsmodel in de psychiatrie. Ik werd helemaal blij van de professor zijn oproep om bij behandeling van de zorgvrager ruimer te denken dan het bio-medisch model.

Een hart onder de riem voor iedereen die vanuit een holistische visie mee aan de geestelijke gezondheid werkt! 

Verder contacten gelegd met beleidsmakers om dans-en bewegingstherapie bekend te maken! 

Graag deel ik met jullie de presentatie van professor Jannes :