Authentic Movement Belgium

Welkom op de site van DanceTherapy.be!

Info of inschrijven

Nieuwe groep 10 donderdag avonden vanaf 21 februari 2019 tot 25 april 2019

Flexibele formule voor deelname vanaf 21/02

  3 avonden: 81 € /  5 avonden : 120€ / 10 avonden: 210€

Beweging doet leven

Rustige locatie in 1780 Wemmel. Starttijd 19.30 u. tot ca. 21.30 u. 

Authentic Movement is een bewegingsvorm waarin zelf bewustwording, lichaamsbewustzijn en heling samenkomen. Het is een werkvorm die veelvuldig binnen de lichaamsgerichte therapie toegepast wordt, zowel individueel als in groep. Authentic Movement is ook een uitstekende manier om op een zachte manier aandacht te schenken aan jezelf en je ontwikkeling en wordt vandaaruit in meditatieve praktijken toegepast.

Authentic movement faciliteert een verkenning van je psyhe door natuurlijke beweging. Je maakt een brug van onbewuste processen naar bewustwording. Je maakt contact met je innerlijke wereld en je geeft hieraan expressie. Je onderneemt als het ware een ontdekkingsreis door de lagen van fysieke bewegingen, zintuiglijke waarnemingen, denken en voelen, naar je eigen zijn, naar een punt waar je mag en kan zijn wie je bent. In het bewegen ga je kunnen thuiskomen in jezelf. Het is goed zoals het is. Je bent goed zoals je bent. Dit creeêrt ruimte, openheid, vertrouwen tot nieuwe manieren van omgaan met bestaande persoonlijke en maatschappelijke contexten.

Het bewegingsproces verloopt in een veilige context met een externe getuige ’witness’. Je wordt op een niet-oordelende manier gezien en aanvaard. Ook ga je jezelf waarnemen op een niet-oordelende manier. Je krijgt de tijd en de ruimte om hierin te oefenen en telkens opnieuw te beleven wat de beweging en ervaring jou brengt. Zo kan helderheid en bewustwording groeien.

Nieuwe mogelijkheden openen zich, door hierin te oefenen kan je de vaardigheden meenemen naar je dagelijkse leven en hieruit kracht putten, zo ervaar je een verrijking van je leven.

De avonden starten met begeleide bewegingen waarin je stevig gronding maakt en je centrum opzoekt. Je gaat contact maken met al je lichaamsdelen, zo verken je je flexibiliteit en grenzen. Doorheen deze dans blijf je in verbinding met je adem. Je ademt, je beweegt, je danst. De avond gaat verder met de bewegingsrondes in authentic movement. De avond wordt afgesloten met de mogelijkheid om de ervaringen te delen indien die wens er is.

Authentiek bewegen is in respect voor elke deelnemer zijn/haar specifieke fysieke conditie.Nieuwsgierigheid naar jezelf is een uitstekend instappunt voor de reeksen.

Elke deelnemer wint aan bewustwording, vitaliteit, veerkracht en zelfacceptatie.

In het plezier van je te ontmoeten,

Helena

———————————————————————————————————

Februari  – maart 2018

elke donderdag avond

Authentic Movement

ruimte – vrijheid – ontspanning

De workshops voor kleine groepen zijn elke donderdag avond in februari en maart

15, 22, 29 februari en 1, 8, 15 en 22 maart :  7  avonden met volop tijd en aandacht voor jezelf. Experimenteer met beweging die van binnenuit ontstaat. Je laat ontstaan wat zich aandient, in stilte, in beweging!

Lees zeker de beschrijving van de eerdere workshops. Kleine groep  gaat van start op 15 februari  en komt 7 donderdag avonden samen.

Rustige locatie in 1780 Wemmel. Starttijd 19.00 u. tot 21.00 u. Prijs 20,00€ per avond. Vanaf gelijktijdige reservatie van drie avonden is de prijs 18,00€ per avond.

Inschrijven is nodig, aanmelden ter plaatse kan enkel na vooraf verwittigen.

Donderdag is gereserveerd voor Authentic Movement.

De individuele sessies  zijn op afspraak dinsdag en woensdagavond.

Welkom!

 

2017 – 2018 elke donderdag avond

Authentic Movement

ruimte – vrijheid – ontspanning

De workshops voor groepen zijn elke donderdagavond in november, december 2017 en januari 2018

16, 23, 30/11/2017 ; 7, 14, 21/12/2017 ; 4, 11, 18 en 25/01/2018 Rustige locatie in 1780 Wemmel. Starttijd 19.00 u. tot ca. 21.00 u. Prijs 20,00€ per avond. Vanaf gelijktijdige reservatie van drie avonden is de prijs 18,00€ per avond.

Inschrijven is nodig, aanmelden ter plaatse kan enkel na vooraf verwittigen.

Ervaar je bewegingen tot in het diepste van je cellen

volg je fysieke impulsen

ervaar hoe je dit beleeft

neem al je zintuiglijke prikkels waar

laat deze overgaan in bewegingen

emoties

hoe kan je er expressie aan geven in beweging?

brengen je bewegingen je bij een verbeelding?

voeg dan ook deze toe

laat het zijn toe

je duikt naar, in en door deze stromen van je zijn

laat je lichaam spreken, volg je lichaam

verbind je lichaamstaal met je adem

vul je lichaam, longen, elke cel met zuurstof

smelt, verstil, concentreer, ontspan

je cellen zingen

laat je meenemen naar

de diepte van je ziel

en terug

het continuüm

oneindigheid

in jezelf

Spreken deze woorden je aan? Voel je een resonantie in je lijf? Kom dan zeker naar deze workshop. Of kan je je er helemaal niets bij bedenken? Toch zijn de workshops echt voor iedereen.

Van beginners die niet weten of ze wel kunnen, durven, willen, zullen in beweging gaan, (en dat is ok, je kan en mag de hele workshop zitten) tot de meer ervaren bewegers, die sowieso met een beginner’s mind het werk in duiken.

Dus geen voorkennis nodig! Wat wel nodig is: bereidheidwilligheid nieuwsgierig te zijn naar jezelf.

Korte bio lees je hier. Mocht je me persoonlijk willen spreken voor reservatie, dat kan ook!

Ik ben dans- en bewegingstherapeute met een oneindige fascinatie voor het leven in al zijn verschijningsvormen.  Met hart en ziel zet ik me in voor de transformerende en helende werking van Authentic Movement. M’n eerste kennismaking met Authentic Movement was in 2005 en sindsdien ben ik als gebeten door deze discipline. Ik studeerde af als gecertificeerd dans -en bewegingstherapeute in 2011. Daarna reisde ik met veel geduld en overgave (uren in de trein…) naar de verste uithoeken van Groot-Brittannië, het diepe binnenland van Duitsland en de zacht glooiende bergen van Italië om me te verdiepen in Authentic Movement en the Discipline of Authentic Movement. Reizen om te blijven leren over het wonderlijke lichaam, het lichaamsgericht werken, heling die in en door het lichaam gebeurd.

Het mysterie van in-beweging-zijn en het niet-in-beweging-zijn ervaarde ik in lichaam, geest en ziel tijdens deze honderden uren bewegingssessies. In 2014 kwam ik in contact met m’n huidige mentor Céline Gimbrère in Nederland. Het is ook daar dat ik telkens opnieuw m’n geest kan scherpen, in en door m’n lichaam kan leren om m’n ziel te voeden in onvoorwaardelijke aanvaarding.  Verstilling, oneindigheid, ruimte, gelukzaligheid kan ervaren in mezelf.

Dit is tegelijkertijd m’n intentie om jou te bieden: ruimte om jezelf te zijn, stil te staan bij jezelf en je leven, te ontdekken wat in je leeft en dit te beleven in een het kader van onvoorwaardelijke aanvaarding.

De workshops voor groepen zijn elke donderdag avond in november en december  2017 en januari 2018

16, 23, 30/11/2017 ; 7, 14, 21/12/2017 ; 4, 11, 18 en 25/01/2018

Rustige locatie in 1780 Wemmel. Starttijd 19.00 u. tot ca. 21.00 u. Prijs 20,00€ per avond. Vanaf gelijktijdige reservatie voor drie avonden is de prijs 18,00€ per avond.

Inschrijven is nodig, aanmelden ter plaatse kan enkel na vooraf verwittigen.

De individuele sessies  zijn op afspraak maandag en dinsdag avond.

———————————————————————————————————–

 RELAXATIE VOOR EEN GOEDE NACHTRUST

Gezond in slaap vallen kan je leren. Het is verrassend eenvoudig!

in samenwerking met gemeente Liedekerke

Woensdag 17 of 24 januari 2018 19.30 – 22.00 uur

Goed slapen is belangrijk. Je laadt ’s nachts je batterijen op, om ’s ochtends uitgerust je bed uit te springen. Helaas is deze dartele ochtensprong niet voor iedereen weggelegd. Eén op drie personen kampt met slaapproblemen. In deze doe-workshop leer je op een onverwacht eenvoudige manier ontspannen.  Je leert hoe je rust en ontspanning kan vasthouden en op elk moment van de dag kan inbouwen. Breng zelf een matje en een dekentje mee.

Reservatie  via uit en Thuis in 1770

 

Helena Willems

+32 (0)484 92 36 46

Helena_willems@hotmail.com

 

 

Vroegere workshops

Zomer 2017 elke woensdag avond Authentic Movement

Oneindigheid – ruimte – vrijheid

De workshops voor groepen zijn elke woensdag avond in juli en augustus 2017,

 

Relaxatie voor een goede nachtrust tweewekelijks in april en mei 2017

5, 19 april – 3, 17, 31 mei van 20,00 uur tot 21,30 uur

Goed slapen, ontspannen slapen kan je leren!

Goed slapen is belangrijk om je batterijen op te laden, om uitgerust uit je bed te stappen! Wist je dat je goed slapen, leren kan? Er zijn een aantal praktische methoden om te ontspannen. Kom naar deze workshop in de bibliotheek en gun jezelf deze ontspanning.

  • Het is vooral een praktische workshop waarin je met begeleiding een aantal ontspanningsmanieren gaat beleven.
  • Een actief gedeelte waarin je gronding, flexibiliteit en stevigheid in je lichaam ervaart.
  • Tijdens het relaxatie gedeelte leer je technieken die spanningen opheffen en je adem- en lichaamsbewustzijn vergroten. Je gaat je gedachten verzetten en je maakt je hoofd vrij!
  • Je leert ook hoe je in deze rust en ontspanning kan blijven. Verrassend hoe door deze rust en ontspanning creativiteit kan ontstaan!
  • Je neemt een aantal tips mee die je thuis kan toepassen, voor het slapengaan of in je bed.

Leer deze kleine technieken die je zelfs tijdens de dag in het moment kan inbouwen om te ontspannen, zo kan je je energiepeil behouden of terug opbouwen. Je bouwt een gezonde relatie tot jezelf en je welzijn op. Elke deelnemer wint aan ontspanning,

Relaxatie zorgt voor meer rust in het moment en rust in je leven.

Praktische info: dit is een doe workshop, toegankelijk voor iedereen extra trui / dekentje om afkoeling tegen te gaan meebrengen. Kleding waarin je je prettig voelt en comfortabel kan liggen. met nieuwsgierigheid naar zichzelf. Een matje en een trui meebrengen.

—————————————–

Authentic Movement

bewegen in contact met je lichaam en je innerlijke ervaringen

  januari – februari 2017 – verdiepingsreeks Authentic Movement

Donderdag 12, 19, 26 januari, 2, 9 en 16 februari 2017 – geschikt voor personen met ervaring in Authentic Movement,  lichaamsgerichte therapie, dans- en bewegingstherapie, mindfullness, dans, beweging, nieuwsgierigheid naar zichzelf

Reserveren voor 10 januari 2017 – Prijs 118,00 € / 109,00 € Omnio statuut

Waar: parketzaal de Zandloper, 1780 Wemmel  – Tijd: 19.30 uur tot 21.30 uur

RESERVEREN IS NODIG, via contactformulier of telefonisch 0484 923 646

———————————————–

12/02/2017 SIMPLIFY LIFE – op deze inspiratiedag van het netwerk Bewust verbruiken kunnen jullie de workshop Relaxatie voor een goede nachtrust volgen’  Start 14.30 uur  en start 16.30 uur

maximum 15 deelnemers, te reserveren via Bewust verbruiken  – zie ook programma andere workshops op :

https://www.bewustverbruiken.be/artikel/programma-simplify-life-inspiratiedag-1202-proef-het-eenvoudig-en-duurzame-leven

———————————————————————————————————-

Discover healing, growth and well being through Authentic Movement

Op woensdag 30 november 2016 start een nieuwe reeks dans en beweging vanuit het dans therapeutisch gedachtengoed.

Deel één zijn vier avonden waarin je volop uitgenodigd wordt te ontdekken hoe het voor jou is om te bewegen vanuit contact met je lichaam.  Ontdekken wat je wil, kan bewegen in het moment, met als centrale thema thuiskomen in jezelf,

Deel twee is een AuthenticMovement reeks van zes avonden waarin het bewegersbewustzijn verder verdiept wordt.

Beide reeksen kunnen apart gereserveerd worden.

Thuiskomen in jezelf:

Waar vind je je gronding, steun, comfort en herbronning? De vragen formuleren zich op het mentale vlak en sijpelen door naar het fysieke niveau.  Al bewegend deze vragen aan den lijve ervaren, voelen, belichamen is een essentieel onderdeel van jezelf leren kennen. Hoe reageren we hierop, hoe voelt dit, voegt het lichamelijk bewegen iets toe aan het mentale proces voor jou?  Je ontwikkelt een lichaams – en bewegersbewustzijn. Je komt meer en meer in contact met jezelf en je innerlijke wereld.

Hoe is het om leegte te ervaren, mag dit? Kan dit voor jou?  Is het wel leegte? In beweging ontdekken of je nood hebt aan rust, stilte, drukte, activiteit. In de ontmoeting tussen beweging en stilte ontstaat de mogelijkheid om thuis te komen in jezelf. Stilte en leegte ervaren als interne wachtruimte, als een kans om bij jezelf te zijn.  Een unieke kans om gewoon ‘zijn’ te ervaren van binnenin.

Bewegingsavonden waarin zelfontdekking, bewustwording en heling samenkomen.

Deel één: woensdag 30 november, 7, 14 en 21 december 2016 – geschikt voor volwassen die nieuwsgierig zijn naar wat beweging kan toevoegen aan hun levenskwaliteit. Aangezien ieder zijn eigen ervaring beweegt en beleeft, zijn ook ervaren bewegers welkom. Reserveren voor 27 november 2016 – Prijs 78,00€ / 68,00€ Omnio statuut.

 

———————————————————

 mei – juni  2016

  • 26 mei, 2, 9, 16 en 23 juni 2016 ~ 20.00 – 22.00 ~  Wemmel
  •  reserveren is nodig
  • NEW: series of 5 evenings May – June 2016
  •  26 may, 2, 9, 16 and 23 June 2016~20.00 – 22.00 hours ~ Wemmel
  • please book your space in advance

Authentic Movement is een bewegingsvorm waarin zelf bewustwording, lichaamsbewustzijn en heling samenkomen. Het is een werkvorm die veelvuldig binnen de lichaamsgerichte therapie toegepast wordt, zowel individueel als in groep. Authentic Movement is ook een uitstekende manier om op een zachte manier aandacht te schenken aan jezelf en je ontwikkeling en wordt vandaaruit in meditatieve praktijken toegepast.

Authentic movement faciliteert een verkenning van je psyhe door natuurlijke beweging. Je maakt een brug van onbewuste processen naar bewustwording. Je maakt contact met je innerlijke wereld en je geeft hieraan expressie. Je onderneemt als het ware een ontdekkingsreis door de lagen van fysieke bewegingen, zintuiglijke waarnemingen, denken en voelen, naar je eigen zijn, naar een punt waar je mag en kan zijn wie je bent. In het bewegen ga je kunnen thuiskomen in jezelf. Het is goed zoals het is. Je bent goed zoals je bent. Dit creeêrt ruimte, openheid, vertrouwen tot nieuwe manieren van omgaan met bestaande persoonlijke en maatschappelijke contexten.

Het bewegingsproces verloopt in een veilige context met een externe getuige ’witness’. Je wordt op een niet-oordelende manier gezien en aanvaard. Ook ga je jezelf waarnemen op een niet-oordelende manier. Je krijgt de tijd en de ruimte om hierin te oefenen en telkens opnieuw te beleven wat de beweging en ervaring jou brengt. Zo kan helderheid en bewustwording groeien.

Nieuwe mogelijkheden openen zich, door hierin te oefenen kan je de vaardigheden meenemen naar je dagelijkse leven en hieruit kracht putten, zo ervaar je een verrijking van je leven.

De avonden starten met begeleide bewegingen waarin je stevig gronding maakt en je centrum opzoekt. Je gaat contact maken met al je lichaamsdelen, zo verken je je flexibiliteit en grenzen. Doorheen deze dans blijf je in verbinding met je adem. Je ademt, je beweegt, je danst. De avond gaat verder met de bewegingsrondes in authentic movement. De avond wordt afgesloten met de mogelijkheid om de ervaringen te delen indien die wens er is.

Authentiek bewegen is in respect voor elke deelnemer zijn/haar specifieke fysieke conditie.Nieuwsgierigheid naar jezelf is een uitstekend instappunt voor de reeksen.

Elke deelnemer wint aan bewustwording, vitaliteit, veerkracht en zelfacceptatie.

Authentic Movement is a self-directed form in which you learn about movement in a way that connects you to yourself and to other beings. This movement pathway offers you to find your own personal clarity in your body.

You embark on a discovery for you natural movement. What makes you move? What does your body, emotions, thoughts, imagination tell you?

You will develop your own non- judgmental inner witness. You will experience the value of taking the time and space to relate to your inner being in a non-judgmental way. Thus offering yourself ways of letting go of control mechanism. Authentic Movement brings bodily knowledge and bridges the conscious and the unconscious. You move towards your inner Source.

Time for resourcing with beneficial effects on your psychological, emotional and social wellbeing.

This work is for all men and women wanting to experience a deep and embodied awareness. For all interested in a somatic way of working with dance movement.

As the groups are limited to six participants, please be sure to book you space in advance.

—————————————————-

Authentic Movement groepreeks februari – maart 2016

Authentic Movement : avond reeks november – december 2015

Dans & Beweeg Voluit : laatste zaterdag voor de zomer 20 juni 2015 14.00 – 17.30 uur

Total Body Integration : embodied movement workshop op zaterdag 6 juni  van 15.00 uur tot 16.00 uur in de Bio tuin Hoeders van de Aarde in Vremde gratis, geen reservatie nodig

https://www.facebook.com/events/406997916139136/

Saturday 4 April and 9 May 2015 – English

14.00 uur Tijd: vantot 17.30 uur Time : 14.00 till 17.30 h

Authentic Movement avond : 1, 7 & 22 april 2015 – Nederlands Evening : 14 & 29 April – English
Deze avonden staan in het thema van ‘plezier, ontspanning, energie en zin in het leven’. In de praktijk zie ik meer en meer mensen die ernstig lijden onder de gevolgen van stress en burn-out. Herkennen, benoemen, erkennen en in actie treden zijn stappen naar een genezing. Wat als je door je burn-out in een depressie beland bent? Is hier hulp, steun en genezing te verwachten van en door dans- en beweging? Er wordt uitleg gegeven over de mechanismen waardoor je in een burn-out terecht kan komen en belangrijker wat je kan doen om weer te herstellen! Het aksent tijdens deze avonden ligt op het terug thuis komen in jezelf, het ontdekken waar de moeheid, lusteloosheid, de druk, … vandaan komt. Welk beeld heb je van jezelf? Is dit een gezonde voorstelling? Welke blokkades zou je willen wegwerken? Is stress hetzelfde als burn-out, leidt het ene altijd tot het andere? Deze avonden zijn ervarings gericht, je gaat in beweging vanuit Authentic Movement. Je verkent je persoonlijke thema’s in beweging. Je zal ademruimte nemen, ontvangen en geven aan jezelf. Zo kunnen controle mechanismen versoepelt worden. Dit is een ideale voedingsbodem voor zelfonderzoek, hoe kan je met plezier je dag beginnen? Hoe vind je energie in je dagdagelijks leven. Wat is een gezonde voorstelling van jezelf? Waar haal je de kracht voor zingeving in je leven? Heb je zelf een vermoeden waar blokkades vandaan komen echter geen idee hoe dit aan te pakken? Je kan dit op een zachte manier tijdens Vrees je geen energie te hebben om hier zelfs maar over te denken laat staan te bewegen? Tijdens deze avonden word je gecoacht om op een zachte manier hierin op ontdekking te gaan. Elke avond biedt je de rijkdom en inzicht hoe je jezelf in de directe ervaring, beleeft. Deze avonden bieden een veilig kader met grote aandacht voor het welzijn van elke deelnemer! Voor iedereen die wenst af te stemmen op zichzelf en verlangt om zorg te dragen voor de eigen behoeften en verlangens. De groepen voor deze avonden zijn met maximum 6 deelnemers, gelieve te reserveren.
Tijd: van 19.30 tot 21.30 u Time : from 19.30 h till 21.30 h
Great time and space for grounding, self-exploration and reconnecting to your body through body work and the realms of tracking your sensations, emotions, feeling and imagination. Be guided through your exploration by a dance movement therapist and experienced AM facilitator. All this following your own pace. Be introduced to Authentic Movement which is grounded in the felt direct experience. The evenings are for men and women interested in being more embodied, to support their development.

Zaterdagen Authentic Movement : zaterdag 21 maart, 18 april
Avond reeksen Authentic Movement op woensdag / Evening series on Wednesday
Reeks 2: 14, 21, 28 januari – 4 februari 2015
Tijd: van 19.30 uur tot 21.30 uur
Prijs: enkel de eerste avond (14 januari kan je los reserveren €23,00) Voor de reeks van vier avonden is de deelnameprijs €75,00
Avond reeksen Authentic Movement op woensdag

Reeks 1: 26 november, 3, 10 – 17 december 2014

Workshops Authentic Movement op zaterdag

18 oktober en 29 november 2014

Tijd: van 14.00 uur tot 17.30 uur

Saturday 27 September : Authentic Movement for English speakers

Time : 14.00 till 17.30 uur

Maximum 4 participants

Dans atelier voor de vrijwilligers werking van de Kampenhoeve te Kampenhout

Vrijdag 29 augustus 2014 Tijd 14.00 uur tot …

In het prachtige kader van de Kampenhoeve worden de vrijwilligers in de bloemetjes gezet. enkele leuke workshops, waaronder een dans atelier. Daarna is er een barbecue! Ben je vrijwilliger bij de Kampenhoeve? Meld je aan bij Pascale!

Dansdag In-Beweging op zaterdag
‘Verkenning van je bewegend lichaam, jezelf in beweging – Beleef plezier in beweging’
23 augustus, 19 juli, 14 juni 2014
Tijd: 10.00 uur tot 15.30 uur

Een dag vol dans, ontdekkingen, zelfexpressie, creativiteit, genieten en beweging.
Bewegingsstructuren vanuit Bartenief fundamentals,Laban Movement Analyses en Authentic Movement worden toegepast op ontdekking naar de bewegingsimpulsen in je lichaam. Je kan hier volop in experimenteren en in begeleiding nieuwe mogelijkheden onderzoeken. Je zet je ademhaling, gewicht, ritme in en je maakt verbinding met jezelf. Waar zit ontspanning in je lichaam, waar zit energie in je lichaam?Wat raakt je en hoe beweeg je hierin? Je ontdekt terug vreugde en vuur. Je inspireert en wordt geïnspireerd door de groep. Rust, integratie – en reflectiemomenten worden ingebouwd. De structuren gaan afwisselend binnen en in de tuin door.

De dans dagen en Authentic movement bieden je tijd en ruimte waarin je
verbinding maakt met jezelf in beweging, je eigen lichaamstaal terug ontdekt en hierin een diepe gronding maakt
​ervaart hoe het is om te bewegen vanuit de stimulans van muziek en in stilte
​je ademhaling en nieuwsgierigheid inzet als ankerpunt en inspiratiebron in beweging
je het verschil beleeft tussen bewegen vanuit fysieke implusen, zintuigelijke waarnemingen, emoties en gedachten
je innerlijke waarneming in het moment ontwikkelt, versterkt en hierin volop kan experimenteren.
vooral kan zijn en bewegen zoals voor jou in het moment deugd doet
​niet weten kan toelaten en hierin jezelf bestaansrecht geeft
anderen inspireert en inspiratie opdoet bij anderen
​tijd en ruimte als nieuwe dimensies ervaart waarin een mozaïek aan mogelijkheden in zelfvertrouwen ontstaat
de vernieuwende en helende kracht van beweging ontdekt, beleeft en belichaamt.
rust ontspanning energie plezier

AUTHENTIC MOVEMENT
‘Zelfontdekking, lichaamsbewustzijn, gronding, ontspanning, zelfzorg, harmonie van lichaam en geest’

Maart – April – Mei 2014 sessie op dinsdag avond

Data: 18, 25 maart / 1, 8, 15, 22 en 29 april / 13 en 27 mei 2014
Tijd: 19.30 tot 21.30 uur
Flexibele formule voor deelname aan één, twee of meerdere avonden!

Na een aantal grondingsstructuren vanuit de methodieken binnen dans- en bewegingstherapie gaan we in Authentic Movement. Elke avond ga je op ontdekking naar je natuurlijke beweging. Wat zet je in beweging? Waar wil je voor gaan? Hoe kan je fysieke impulsen waarnemen? Verlang je ernaar om deze impulsen om te zetten in beweging of net niet? Hoe beweeg je vanuit emotionele impulsen? Kan je deze waarnemen en in beweging brengen? Of zijn er eerder beeldende impulsen? Vanuit deze diepe focus op jezelf en je innerlijke impulsen ontvouwt er zich een beweging. Die je weer bij nieuwe bewegingen brengt Beweging als ontdekkingsreis naar je echte zijn, met en voorbij je persoonlijke geschiedenis. In dit proces ontwikkel je een innerlijke waarnemer, zonder oordeel, zonder interpretaties. Ook de externe waarneming zonder oordeel, geeft je hierin de ruimte en het vertrouwen. Zo ontstaat een veilige relatie tussen diegene die beweegt en diegene die getuige is van de beweger. Dit geeft weer ruimte om te zijn en te bewegen zoals je innerlijke je aangeeft. Beleef plezier en zin in het dansen en bewegen met de focus op jezelf ! Je ervaart en creëert ruimte in en voor jezelf, je vergroot je lichaams- en je zelfbewustzijn. Tijd voor herbronning in verbinding met je eigen zijn, met effect op je psychisch, emotioneel en spiritueel welzijn.

DANS EN BEWEGING
Oktober – november – december 2013 wekelijkse sessie op dinsdag avond (NL) en op woensdag avond (EN)

Great time and space for grounding, self-exploration and reconnecting to your body through body work and the realms of tracking your sensations, emotions, feeling and imagination. Be guided through your exploration by a dance movement therapist and experienced AM facilitator. All this following your own pace. Be introduced to Authentic Movement which is grounded in the felt direct experience. The evenings are for men and women interested in being more embodied, to support their personal or professional development.

Je beweegt vanuit de focus op je innerlijke wereld en de beleving hiervan. Wat voel je fysiek bewegen in je lichaam? Welke gedachtenpatronen leven er in je? Zijn hier emoties aan verbonden? Leven er verhalen in je verbeelding?

Hoeveel van je innerlijke wereld wil of kan je aan de buitenwereld tonen? Hoe ga je om met de rijkdom die in je leeft? Houd je je in of net niet, word je hierin gezien? Of zoek je naar mogelijkheden om jezelf te tonen zoals je echt bent?

De avonden Authentic Movement bieden de mogelijkheid deze vragen te onderzoeken in beweging. In verbinding met je adem, ga je op ontdekking naar je eigen beweging, eerlijk en oprecht. Door het parallelle proces van impulsen bewegen, waarneming en verbale integratie worden er bruggen van het onbewuste naar het bewuste gebouwd. Je onbewuste wereld wordt zichtbaar! Zelfgroei in beweging.

DANS EN BEWEGING ‘Ontspanning en energie’

Juli – augustus 2013 wekelijkse sessie op dinsdagavond

DANS EN BEWEGING ‘Ontspanning en energie’
Herfst 2012, twee wekelijkse sessie op dinsdagavond

AUTHENTIC MOVEMENT
Zomer 2012 Bewegingsreeks Lokaal

Dienstencentrum Eureka Wemmel

Voorjaar 2012 – Bewegingsreeks Lokaal

Dienstencentrum Eureka Wemmel

Wil je graag terug in beweging komen zonder te moeten presteren? Ben je nieuwsgierig naar het ontspannend effect van dans en beweging? Kom ontdekken hoe je door fijne, aangename bewegingen helemaal tot rust kan komen Je bevrijdt je lichaam van onnodige spanningen, zo krijg je terug energie!

DANSTHERAPIE
‘ Kom thuis in je lichaam, terug naar de bron’
Maart – april – mei 2011

Wekelijkse sessies op woensdag namiddag

Wil je terug in contact komen met je lichaam? Wil je ontdekken wie je authentieke zelf is? Vind je het moeilijk om te gaan met je lichaam en de emoties die in jou leven? Of ben je benieuwd naar wat dans en beweging jou kan bieden? De bereidheid te luisteren naar jezelf en hierin te bewegen vormen een ingangspoort naar deze lessenreeks.

We komen samen om de kracht van dans en beweging te ervaren.