Authentic Movement Belgium

Welkom op de site van DanceTherapy.be!

Helena Willems (geb. 1963) is geschoold dans- en bewegingstherapeute. Mensen, beweging en zorgverlening vormen de rode draad in haar leven.

Vanuit persoonlijke interesse en om haar engagement naar de gezondheid en het welzijn van mensen op professionele wijze vorm te geven, rondde zij in juni 2011 de vierjarige studies dans- en bewegingstherapie af aan het opleidingscentrum AgapeBelgium. Daarna studeerde zij verder aan het Institute voor Integrative Bodywork and Movement Therapy in Camebridge, GB.

In oktober 2012 richtte zij de zelfstandige praktijk DanceTherapy.be op. Hier ziet zij met veel passie en integriteit, mensen in individuele therapie en groepen in Authentic Movement.

Helena Willems is met haar praktijk aangesloten bij BVCT- ABAT (Belgische Vereniging voor Creatieve Therapie, Association Belge d’Arts Thérapie) en ADTA (American Dance Therapy Association). Dit houdt o.a. in dat zij haar therapeutisch handelen toetst in supervisie. Haar persoonlijk traject in supervisie en de Discipline of Authentic Movement loopt sinds 2015 bij Céline Gimbrère in Nederland. Zij blijft zich actualiseren in het vakgebied door deelname aan studiedagen van het BVCT en seminaries van het ADTA. Zij blijft in nauw contact met het opleidingscentrum AgapeBelgium via gesprekken met eerder docenten en deelname aan ceremonies.

Verder is zij medeoprichtster van een intervisiegroep voor dans- en bewegingstherapeuten. Sinds 3 april 2016 verzorgt Helena leertherapie aan de studenten van AgapeBelgium in het kader van een samenwerkingsovereenkomst.

Getuigenissen

Wil je getuigenis of creatieve outcome op de website plaatsen? Contacteer mij via de contact pagina.

 

Bronnen en literatuur

Hier vinden jullie weldra bronnen en interessante literatuur over lichaamsgerichte therapie en aanverwante thema’s.